Press

INDESIGNLIVE.SG & CUBES - Nordic European Centre (May 16, 2019)

TA.LE Architects have breathed new life into Ascendas-Singbridge’s 19-year-old Nordic European Centre and transformed it into a workplace that addresses the needs of the millennial workforce….“We wanted the feeling of an office in a park,” Tay notes. Keeping a tight rein on a lean material palette favouring natural marbled cork and wood, grass-toned carpets and monochrome elements, the building is a transformed sensorial experience that pulls nature deep within its leaf-etched canopy.

Published on

May 2019

Home & Decor - The Loft House (May 3, 2019)

House Tour: Portoro gold black marble staircase and natural light in this semi-detached home…The serrated ceiling panels in the dining room is one eye-catching feature. “The distinctive [angular] lines are softened by the light-coloured material palette consisting of oak timber carpentry and flooring as well as soft diffused lighting,” says Tay Yanling, founder and principal architect of Ta.le Architects…

Published on

May 2019

Archi Bazaar - Nordic European Centre (May 1, 2019)

TA.LE ARCHITECTS, the award-winning Singaporean architecture firm, recently announced the re-opening of the Nordic European Centre following completion of extensive retrofitting of interior and exterior spaces. The architecture firm breathed new life into the 20-year-old building, transforming it into an office complex fit for modern millennial office workers who are demanding more collaborative workspaces and facilities that cater to an active lifestyle. We speak to Ms. Tay Yanling, Founder & Principal Architect of TA.Le Architects to find out more about the project….

Published on

May 2019

The Peak - Lifestyle (Apr 22, 2019) - Luxury Homes: A Ridout Road Bungalow built to entertain over 200 guests

…This Good Class Bungalow designed by Ta.Le Architects includes a fitness centre, squash court, swimming pool, and more….

Published on

April 2019

Singapore Tatler Homes (Apr-May 2019 Issue) - A Lofty Tale

…This modern home draws inspiration from traditional Architecture, while creating a light-filled interior that celebrates its tropical context…

Published on

April 2019

Design Excellence Awards 2018/2019

BRONZE AWARD for Best F&B Design – Grind Coffee

Published on

April 2019

Singapore Good Design - SG MARK 2019

The Loft House

…shows that traditional forms can be reinterpreted to achieve progress in architecture. Retaining the typical pitched roof of a tropical house, the designers shielded the property from the sun’s heat while giving visual access to its natural surroundings. Through liberal use of glass — including a skylight — the semi-detached house was brightened by the infusion of natural light…

Published on

April 2019

The Edge Singapore (Mar 2019 Issue) - A Tale of Art and Architecture

Our Principal Architect – Tay Yanling was interviewed by The Edge Newspaper. She spoke about her life long passion on Art and how she relate Architecture as a 3 dimensional form of Art, and how she set out to make a difference in the field of Architecture.

Published on

March 2019

Hidden House in 'Cube' Magazine

“Some asked us, ‘Why did you design a house that is hidden and cannot be seen?…one day the client told us the house reminded him of a Chinese idiom – nei you qian kun (内有乾坤). It means there is more than meets theeye, more to be discovered, which he appreciated.”

Published on

March 2019

Screen House in Lianhe Zaobao

the editor of Lian He Zhao Bao shares his view on the use of unconventional material (glass block) in a modern way to bring ample light into the house, at the same time provide privacy to the owners.

Published on

January 2019

Lightwell House in Straits times Lifestyle - December 2018

‘An open-plan layout and thoughtful design ideas help brighten this terrace house and give it a cosy ambience…..’

Published on

December 2018

Hidden House in Portfolio Magazine - November 2018

Winner of Taiwan Golden Pin Design – Hidden House is featured in ‘Portfolio’ magazine November 2018 issue

Published on

November 2018

Lightwell House in Home & Decor - November 2018

‘unlike typical intermediate terrace houses that often have dark, gloomy interiors as natural light is unable to pentrate the house, this three storey house in Serangeoon Garden is welcoming, spacious, brightly lit and full of greenery…..’

Published on

November 2018

Golden Pin Design Award 2018

Hidden House wins the Golden Pin Award 2018 – Spatial Design Category

…’While conservation guidelines mainly preserve the building, the project aims to retain the typological essence of the Plantation Estate with 2 strategies – firstly, to compact all new structures to the north thereby leaving a large open field towards the south. Secondly, to conceal the new structures under layers of terracing “Green Platforms” making the conserved bungalow the only expressive object within the new landscape, hence preserving the view of grass fields bounded by the lush trees.’…

Published on

October 2018

INDESIGNLIVE.SG

Screen House @ Coronation – An Ode To The Glass Block

Published on

August 2018

Singapore Good Design - SG MARK 2018

Digital Planning Lab + Propeller (Collaborative Workstation)

Published on

May 2018

In The Spotlight - Construction +

Ms. Tay Yanling, founder of TA.LE Architects, featured in Construction + . She talks about her belief as an Architect and her design philosophy that guides the projects undertaken by our firm.

‘We set out to build our reputation on the quality of our designs and delivery of projects, as well as our attention to detail and passion for connecting people to their environment.’

Published on

April 2018

Design Excellence Awards 2017

GOLD AWARD for Best Workplace Design – URA Digital Planning Lab

Published on

November 2017

Design Excellence Awards 2017

SILVER AWARD for Best Retail Design – Le Petit Society Flagship Store

Published on

November 2017

URA Digital Planning Lab in d+a

Our design for Digital Planning Lab is featured as High-Tech Interactive Green Office in d+a 100th issue!

Ms. Tay Yanling, founder of TA.LE Architects, interviewed in this article gave her take on the importance as well as challenges of bringing soil-based farming into the office environment.

Published on

October 2017

LePetit Society 'In Real Life' Concept Store in Construction +

Our design for Le Petit Society’s “In Real Life” Concept Store featured in the October issue of Construction+ !

We set out to create an environment that is delightful, comfortable and attractive for both children and adults in this Concept Store. Natural and different textured surfaces such as raw wood, fabric, metal and concrete were used to create a space that complements the merchandises in store.

Published on

October 2017

LePetit Society 'In Real Life' Concept Store in Home&Decor

Our design for LePetit Society ‘In Real Life’ Concept Store is featured in Home and Decor!

A minimalist, industrial-Scandi kidswear  store in the CBD. To create a sense of wander and wonder, the boutique is peppered with triangular silhouettes and motifs that resemble mountains. Ta.le Architects also designed The Playpen, an angular structure made up of modular pieces; primarily used as a display case, it can be transformed into a cosy storytelling corner or a shoe-fitting area.

Published on

October 2017

Social Service Institute in Construction +

Our design for Social Service Institute (SSI) featured in the September!

In response to SSI’s ethos of providing a holistic learning environment, the design strives to achieve borderless and collaborative learning, reaching out and community sharing through spatial planning that is sensitive to the environment and users’ requirements.

Published on

September 2017

LePetit Society 'In Real Life' Concept Store in DCRS

Our design for LePetit Society ‘In Real Life’ Concept Store is featured in DECORATIONS Magainze!

Ms. Tay Yanling, founder of TA.LE Architects, interviewed in this article spoke of the design of the store, which was founded on natural and variegated textured surfaces like raw wood, fabric and concrete to create a space that takes a step backwards for the colourful clothing lines to star in their own rights.

Published on

September 2017

OUE Artline Pavilion Competition - Honourable Mention

Our design for OUE Artling Paviliong Competition was awarded Honourable Mention!

Published on

February 2015

Stay updated on TA.LE news!

Tel: +65 6221 6332 | Address: 3A Club Street, Singapore 069401